Praktijk voor VoetreflexPlus therapie

Marieke Hoogenboom

Hallo, mijn naam is Marieke Hoogenboom (1967). In mijn praktijk Lavanda bent u welkom voor een liefdevolle en doeltreffende voetreflex-behandeling op maat.

Met veel plezier heb ik altijd in het bedrijfsleven gewerkt. Door allerlei omstandigheden ben ik echter op een bepaald moment op zoek gegaan naar iets wat mij nog meer levensvervulling zou kunnen geven. Voetreflexmassage kwam op mijn pad en door deze positieve ervaring ontstond de wens om dit vak ook zelf te kunnen beoefenen.

In september 2010 ben ik begonnen met de opleiding tot Voetreflex therapeut. Het basisjaar heb ik gevolgd bij Sonnevelt opleidingen. De daar op volgende twee jaar ben ik doorgegaan bij Total Health academy, hier ben ik in 2013 afgestudeerd als VoetreflexPlus therapeut. In mijn laatste jaar heb ik ook diverse specialisaties behaald, zoals zwangerschapsreflexologie, stervensbegeleiding en aura en nieuwetijd chakra’s.

Medisch Basiskennis op HBO-niveau volgens de plato eindthermen heb ik in 2016 behaald. Daarnaast heb ik wederom bij Total Health academy in 2018 ook de opleiding Onco-reflex (www.oncoreflex.eu) afgerond.