Praktijk voor VoetreflexPlus therapie

OncoReflex®

Kanker is een aangrijpende ziekte. Oncoreflex® is een specialisatie binnen de voetreflexmassage.
Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut heb ik de Mastertraining Oncoreflex® afgerond en ben ik gespecialiseerd in het masseren van mensen met kanker.
Het kan voor meer balans in de veranderende omstandigheden zorgen en de kwaliteit van leven verbeteren.

Oncoreflex® kan ondersteuning bieden voor, tijdens en na chemokuren, bestralingen en/of operaties. Denkt u hierbij aan bijwerkingen tijdens de reguliere behandelingen zoals vermoeidheid, spijsverteringsklachten, misselijkheid, pijn en ook neuropathie.

Ook psychische klachten, zoals angsten, depressiviteit onrust en slapeloosheid kunnen verminderd worden door middel van een drukpuntmassage op de voeten. Een massage zorgt dat u zich beter kunt ontspannen, het immuunsysteem wordt sterker en u zult zich energieker voelen. Juist in deze vervelende periode is ontspannen en (aan)geraakt worden zo belangrijk!

OncoReflex® na uw behandelingen
Ook al bent u gezond bent verklaard, kan het zijn dat u nog in een verwerkingsproces zit. Er is weinig tot geen contact meer met artsen of verpleegkundigen waarvan u regelmatig informatie kreeg. Echter moet nog verwerkt worden wat er in de afgelopen weken, maanden of jaren is gebeurd. Praktijk Lavanda kan ondersteuning bieden tijdens het verwerkingsproces.

Netwerk Oncoreflex® en het Integraal Kankercentrum Nederland
Ik ben ook lid van het Netwerk Oncoreflex® en sta hierdoor ook in geschreven in de Verwijsgids van de IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Verpleegkundigen en oncologen verwijzen voor ondersteuning tijdens en na het oncologisch traject naar therapeuten die in de verwijsgids zijn opgenomen.